10 eszköz, amit érdemes kikölcsönözni vásárlás helyett

takarítógép

Sok esetben az építőipari feladatokhoz, takarításhoz, a ház körüli teendők elvégzéséhez jobb megoldás az eszközök és gépek bérlése, mint a vásárlás. Íme tíz eszköz, ahol mindenképpen érdemes elgondolkodni a kölcsönzésen:

Aggregátor: Ideális megoldás áramellátásra távoli helyszíneken vagy áramszünetek esetén. Kölcsönzésük gazdaságosabb, mint a ritkán használt eszköz megvásárlása. Az aggregátorok ráadásul eléggé drágák is ahhoz, hogy egy-két alkalom miatt beruházzunk rájuk.

Állvány: Szükséges magasban végzett munkákhoz, de tárolásuk nehézkes lehet. Kölcsönzésükkel csak akkor foglalkozunk velük, amikor szükség van rájuk.

Ágdaráló: Kertgondozási munkákhoz nélkülözhetetlen, de ritkán használt eszköz. Kölcsönzése helytakarékos és költséghatékony megoldás, és évente egy-két alkalommal nem kerül sokba.

Lombfújó: Kertrendezés során hasznos, de a szezonon kívüli időszakban felesleges helyet foglal.

Ipari porszívó: Nagyteljesítményű takarításhoz kiváló, de otthoni használatra túlzás lehet a vásárlása. Mivel eléggé drabális gép, ezért a napi porszívózáshoz sok lenne, nagytakarításra viszont nélkülözhetetlen.

Ózongenerátor: Légterek fertőtlenítésére és szagtalanítására használatos, de ritka használat miatt a kölcsönzés előnyösebb.

Lézeres távolságmérő: Pontos méréseket tesz lehetővé, de a hétköznapi felhasználásra ritkán van szükség.

Nedvességmérő a falakhoz: Épületfelújítás során nélkülözhetetlen, de a munka befejeztével már nem lesz rá szükség. Emellett sokféle kivitelben létezik, ezért mindig jobb, ha rákérdezünk a gépkölcsönzőnél, melyiket ajánlják nekünk.

Hegesztő pajzs: Biztonságos hegesztési munkákhoz esszenciális, de hobbiszerű felhasználás esetén a kölcsönzés a megoldás. Természetesen a hegesztőgépet is rögtön kibérelhetjük.

Betoncsiszoló: Professzionális felújítási munkákhoz ideális, de otthoni használatra ritkán szükséges, ráadásul a kopóalkatrészeket folyamatosan cserélni kell, a hosszú állás pedig elöregítheti a tartozékokat. Ezek miatt karbantartásigényes, amit jó, ha nem nekünk kell elvéhezni.

Hol találunk kölcsönözhető gépeket?

Amennyiben Budapesten kölcsönözhető gépeket keresünk, könnyű helyzetben vagyunk, hiszen a Google kereső a segítségünkre van. Érdemes a keresést precízen végrehajtani, például, ha Békásmegyerben lakunk, akkor a gépkölcsönzés 3. kerület lehet a megfelelő.

Ilyenkor a kereső feldobja azokat a gépkölcsönző cégeket, melyek a 3. kerületben is szolgáltatnak. Nem csak Békásmegyerben, de akár Óbudán vagy más városrészeken is. Szerencsére ma már egyre több gépközvetítő vállal kiszállítást, így megkapjuk azt az előnyt, hogy a kínálat és árak alapján döntsünk.

Ajánlott cikkek