A világjárvány idején

Sok éjszakai pillangó, aki eddig a bárok viszonylagos biztonságában dolgozott, a pandémia idején arra kényszerült, hogy szolgáltatásait az Interneten árulja.

Szolgáltatás hirdetése a világhálón

A hölgyek szolgáltatása is a világjárvány miatt online kezd elterjedni. Az Interneten kezdődő kapcsolatok – mivel már így a kezdetektől hiányzik a személyes kontaktus – nehezebben kezelhető, és sajnos belépnek a képbe a jó szándékúnak egyáltalán nem nevezhető, magukat segítőnek kikiáltott férfiak is, akik kihasználják és kizsákmányolják az ez irányban tevékenykedő nőket. A hölgyek között fiatalkorú kislányok is egyre nagyobb számban megtalálhatók. Már a rendőrség is több esetben nyomozást indított embercsempészéssel kapcsolatban.

Rendőrségi jelentés

A düsseldorfi Állami Bűnügyi Rendőrség az embercsempészetről és a kizsákmányolásról szóló jelentésében is kiemelte, hogy egyre több embert állítanak elő ilyen gyanúval, majd ezek az esetek az ügyészség elé kerülnek. A bírósági szakaszban komoly gondok adódnak abból, hogy nehézzé válik a bizonyítási eljárás.

A lányok ilyen jellegű ténykedése egyre szélesebb körben terjed a világhálón, sőt a telefonos tanácsadás is virágzásnak indult az üzenetküldő szolgáltatások igénybe vételével.

A számok nem hazudnak

A pandémia miatt az éjszakai életben beálló jelentős korlátozások, a kijárási tilalom sem tud gátat vetni a kizsákmányolásnak. Az esetszámok nem csökkenést, hanem inkább növekedést mutatnak. Egyre több embercsempészéssel kapcsolatos ügyben kellett nyomozást elrendelni.

Az észak-rajna-vesztfáliai tartományban a düsseldorfi rendőrség 2020. évben 106 vizsgálatot indított a fenti támákban, ez pedig 10 százalékos növekedésnek felel meg az előző évhez képest. Jellemzően az áldozatok többsége éppen hogy betöltötte nagykorúságát, 18 és 24 közötti fiatal lány. A szóródás elég nagy, sajnos volt olyan is, hogy a legfiatalabb áldozat 14 éves volt. A legidősebb hölgy 52 éves.

Az ügyekre az jellemző, hogy a segítő férfiak az áldozatok negyedét kizsákmányolták, függőségbe taszították. Ezt úgy érték el, hogy hamis ígéretekkel szédítették el a lányokat, elcsábították őket otthonról. A szép szavak hatására a lányok többsége önként ment a férfiakkal, mert úgy gondolták, hogy azok érzelmei valósak.

Sajnos az elcsábított lányoknak hamar rá kellett ébredniük a rideg valóságra, arra, hogy homokra próbáltak várat építeni.

A vádak között az utóbbi időben új elem is megjelent, amit a hatóságok a Covid számlájára írtak, nevezetesen a koldulásra és kényszerházasságra való kényszerítés. Napvilágra került az az eset, mikor egy anya a 14 éves kislányát próbálta erőszakkal férjhez adni. A kislány lélekjelenlétének köszönhetően megmenekült, azóta az anyuka és a vőlegény előzetesben, a kislány állami gondozásban van.

Ajánlott cikkek