Csúcstechnológiát jelent az üvegfólia

üvegfólia egy nagy értékű mobiltelefonon

Az üvegfóliák hatásosan megvédhetik telefonunk kijelzőjét, de csak akkor, ha feltetetjük, vagy feltesszük azt készülékünkre. Általában kétféle üvegfólia kapható a piacon, az egyik, ami többfélére is jó, azaz univerzális, a másik fajta pedig mindig egy adott telefontípusra készül.

Ez tehát azt jelenti, hogy ha például egy Xiaomi fólia az, amire szükségünk van, akkor arra kaphatunk univerzálist, de pont az adott készülékre valót is. Persze az nem is kérdés, hogy melyik a megfelelőbb, mert természetesen a hathatósabb védelmet mindig a típusazonos adja, mivel az lényegesen jobban illeszkedik a képernyő felületére.

Az ilyen üvegfóliáknak annyiban is más a kialakítása, hogy azokon pontosabbak a kivágások, azaz az adott készülékre szabják azokat.

Mi történik, amikor betörik a képernyő?

Sajnos a baj mindig hirtelen jön, és megvan az a tulajdonsága is, hogy általában akkor, amikor nem is számítunk rá. Így van az ez a telefonunk kijelzőjével is, pont a legrosszabb és legváratlanabb pillanatban fog kiesni a kezünkből. Persze egy ilyen dologra soha nincs jó időpont, ezt mindenki szeretné elkerülni – de sajnos nem mindig lehet.

Ha ilyenkor visszapörgethetnénk az idő kerekét, akkor biztos, hogy az egyik cselekedetünk az lenne, hogy rátetetjük azt a fóliát telefonunkra. Mert egy betört képernyő azt jelenti, hogy meg kell csináltatunk, ami pedig nem két forintba fog kerülni.

Először is találnunk kell egy megbízható szakszervizt, ahol viszonylag rövid időre vállalják a munkát, mert nem szeretnénk telefonunkat sokáig nélkülözni. Nem biztos, hogy ez az alkatrész pont van raktáron, tehát elképzelhető, hogy még azzal is telik az idő, amíg azt megrendelik, majd odaszállítják.

Készüljünk fel, mert több tízezer forintot is fizethetünk, de lehet, hogy az ezzel kapcsolatos kiadásunk megközelíti a százezer forintot.

Utólag már hiába vagyunk okosak, hiába tudjuk, hogy jobban jártunk volna, ha például egy Samsung Galaxy S22 üvegfólia lett volna már korábban feltéve telefonunkra.

A nagy kereslet miatt a gyártók egyre jobb minőségű fóliákat állítanak elő, az üvegfóliák egyre strapabíróbbak, biztonságosabbak, jobban védik telefonunkat.

A legújabbak edzett üvegből készülnek, melyek keménysége szinte a gyémántéval vetekszik. A legerősebb üvegfóliák keménysége már 9D, azaz csak egy ponttal marad el a 10D-s gyémánttól.

Ajánlott cikkek