Jó dolog a spórolás, de van, amikor nem érdemes

üres pénztárca

Az emberek többsége, különösen most, hogy igencsak kezdenek elszabadulni az árak, szeretnek inkább olcsóbban hozzájutni dolgokhoz, mint drágábban. Szívesebben veszik meg a kevésbé jó minőséget, ha azért nem kell annyit fizetni.

Nem minden dolgon érdemes spórolni, mert a végén többe fog kerülni. Nézzük, mik is ezek.

Női fehérnemű

A nők, bár szeretik a változatosságot, de ha a kényelemről van szó, akkor inkább ragaszkodnak a már megszokott, bevált dolgokhoz. Sokan szembesültek már azzal, hogy kipróbáltak egy új fazonú bugyit, ami végül mégsem vált be.

Be kell látnunk, hogy nem mindegy, hogy miben vagyunk egész nap. Egy rosszul megválasztott melltartó, egy nem kényelmes bugyi az egész napunkat tönkre teheti. Csak feszelegni fogunk, nem tudunk a munkánkra figyelni, mert azt várjuk, mikor lesz vége a napnak, mikor szabadulhatunk meg a kényelmetlen fehérneműnktől.

A boltok polcai tele vannak viszonylag olcsóbb termékekkel, de ezeket a rossz minőségük miatt nem érdemes megvenni. Az anyaguk olyan festékanyagot is tartalmazhat, mely kioldódik belőle, ha beleizzadunk, és az a bőrön át felszívódva allergiás tüneteket is okozhat.

Telefon, laptop

Tudomásul kell vennünk, hogy a 21. században egyre jobban előre törnek az elektronikai cikkek, melyeket nem tudnunk kizárni az életünkből. Nemcsak szórakozásra használjuk a laptopot, számítógépet, sokszor ez a munkaeszközünk is. Aki home office-ban dolgozik, meg sem tudna lenni a laptopja nélkül.

Okostelefonunk nélkül félkarú óriások lennénk. Nemcsak telefonálunk, üzeneteket küldünk, erről intézzük bankügyeinket, fizetünk vele, ide írjuk/diktáljuk jegyzeteinket, a bevásárlólistát, használjuk a naptár funkciót, navigációt, közösségi életet élünk, fényképezünk. Zenét hallgatunk, videókat, filmeket nézünk, könyvet olvasunk. Ha van időnk, kikapcsolódásként játszhatunk is rajta.

Ezért sem mindegy, hogy laptopunk, telefonunk mekkora tárhellyel rendelkezik, milyen sebességgel töltik le az adatokat, milyen az akkumulátoruk, mennyire megbízhatók. Mindenképp minőségi terméket vásároljunk, hogy ne érjen minket csalódás, de akkor mondják fel eszközeink a szolgálatot, mikor a legnagyobb szükségünk lenne rá.

Forrás: 6 dolog, amin nem minden esetben éri meg spórolni

Ajánlott cikkek