A 4 legkönnyebb zsírégető sport nőknek

Legyen szó ünnepek utáni feleslegről, terhesség utáni pluszról vagy régóta ígért lefogyásról. Azoknak akik egyébként ritkán vagy egyáltalán nem sportoltak, nehéz eldönteniük, hogy egyáltalán mibe is lenne érdemes belevágniuk.

A megfelelő táplálkozás nélkül ne felejtsük el, hogy egyik sport sem fog csodákat művelni. Nem egy embert ismerek, aki azzal dicsekszik, hogy heti 4 alkalommal 2 különböző sportot űz, a reggelit viszont kihagyja, ebédre és vacsorára pedig pukkadásig zabálja magát sültkrumplival, fagyival és kenyérrel. A súlya pedig stagnál.

Sokan nem szeretnek egyedül menni, ezért olyat választanak, ahová már jár egy barátnőjük vagy ismerősük, sok esetben viszont ez nem célravezető, hiszen nem mindenkinek ugyanaz a sport tetszik vagy ösztönös.

A kocogást szinte mindenki próbálta, aki pedig nem, az próbálja ki. Most, gyerünk, fel a tornacipőt és futás 2 háztömbnyit! Persze először melegítsetek be!

Visszatérve a kocogásra, vegye mindenki alapul ezt a sportot és könnyebb lesz a döntése. Jól ment, nem fulladtál ki az első saroknál? Nehezedre esett rávenned magad a következő nap is, hogy újra menj? Nem zavarna az eső, kánikula, szél vagy hó sportolás közben?

Akik a fenti kérdéseket emelezték és eldöntötték, hogy nekik való-e ez a sport vagy sem, azoknak a lentieket olvasva, mindjárt egyszerűbb lesz választani.

Azoknak, akik kedvelik a kocogást

Futás

Nyilván nincs is jobb kardió, mint a futás. Ugyan a lábizmokon kívül nem fogunk testet építeni vele, viszont a felesleges zsírt látványos gyorsasággal le lehet adni helyes táplálkozás mellett.

Ne akarjunk rögtön maratont futni, idővel egyre nagyobb távot, egyre rövidebb idő alatt fogunk megtenni. A személyes titkom: amikor úgy érzem meg kell állnom, még egy kicsit megyek.

Ez a sport azoknak is megfelelő, akik egyébként csoportban szeretnek menni, legalább egyik a másikat unszolja, hogy még azt a plussz 5 lépést megtegye. Azoknak is kíválló, akik magányos farkasok, hiszen egy kis zene máris elvonja az ember figyelmét arról, hogy mennyire fáradt már.

Úszás

Ugyan azok is űzhetik ezt a sportot, akik nem szeretik a kocogást, ám az igazán hatásos eredményért nem béka úszásban kell mozogni, hanem bizony meg kell erőltetnie magát az embernek. Akkor is, ha nincs hozzá kellő izomzatunk, adjuk bele a legtöbbet magunkból, pontosan ez fog célra vezetni.

Nem csak egyszerű zsírégető sport, hanem remek izomzat építő is egyben.

Aki pedig nem tud úszni, annak itt az ideje megtanulni.

Azoknak, akik nem szeretnek kocogni

Biciklizés

Igaz, ez is kültéri sport, aki viszont nem szeret az esőben bőrig ázni, az nyugodtan mehet konditerembe is.

Zsírégetés szempontjából nem annyira hatásos, mint a 2 előző aktivitás, azoknak, akik alig egy pár kilótól akarnak megszabadulni viszont épp ideális.

Nem túl megerőltető és szép lábizmokat lehet vele szerezni.

Küzdősportok

Nagyon jó zsírégető, nem túl megerőltető, nem utolsó sorban pedig hasznos sport egy nő számára. Talán sosem lesz szükség rá, de ártani sem fog jártasnak lenni önvédelem szempontjából. A reflexek javításáról nem is beszélve.

Egy kis videós kutatás könnyen eldöntheti mindenki, hogy melyik lenne a hozzá illő ( karate, judo, tae kwon do, stb.), ha pedig mégsem, akkor egyszerűen próbáljuk ki.

Azoknak, akik a felsoroltak közül egy sem ínyére való, egyszerűen csak próbálkozzanak. A legjobb sport az, amit szeretünk és ha szeretetből űzzük, akkor elengedhetetlenül hatásos lesz.

Ajánlott cikkek