Milyen munkálatokat vállal egy duguláselhárító?

plumber installs pipe fittings

A profi duguláselhárító nagyon sokféle feladatot el tud végezni az otthonunkban, melyek többsége túl nagy falatot jelent a számunkra. Ebben a cikkben olyan munkafolyamatokat ismerhetünk meg, melyekhez rendszerint valódi szakember szükséges.

Ha szakira van szükség, nem szabad halogatni a kapcsolatfelvételt, hanem válasszuk ki a nekünk tetsző mestert, és essünk neki a problémának!

4 életbevágó feladat, melyre duguláselhárítót kérhetünk fel

1. duguláselhárítás azonnal: Nagyon sok cég, amely duguláselhárítással foglalkozik, vállal azonnali kiszállást, ha sürgős problémáról van szó. Ilyenkor felmérik a probléma forrását, árajánlatot adnak, és amennyiben elfogadható számunkra az összeg, akkor a munkálatokat is megkezdik.

2. karbantartás: A házban vagy lakásban található lefolyócsövek nagyon könnyedén képesek eldugulni, ennek oka a rendszeres igénybevétel. Emellett gyakori a fürdőszobai vagy a WC-ben bekövetkező probléma is, mivel sokan oda nem való tárgyaktól próbálnak megszabadulni ezeken a helyeken. Évente legalább egyszer érdemes karbantartást végeztetni a csöveken, így megakadályozhatjuk a meglepetésszerűen kialakuló dugulást.

3. csatorna tisztítás: A csatorna dugulását okozhatják növényi- és állati maradványok, nagy esőzések során bekerülő sár, faágak, kövek és minden olyan hordalék, amit a víz képes magával vinni. Évente egyszer hasznos a csatorna tisztítása is, hiszen kívülről nem látjuk, hogy milyen állapotban van. Könnyen előfordulhat, hogy már vastag lerakódás van a belsejében, csak mi nem vagyunk ennek tudatában.

4. WC dugulás elhárítás: Ez egy igencsak klasszikus feladata a szakembereknek, pedig bizonyos esetekben mi magunk is megoldhatjuk a WC dugulását egy pumpa és néhány, erre használatos szerrel. Azonban vannak olyan esetek, amikor házi praktikákkal nem tudjuk orvosolni a bajt, ilyenkor kell átadnunk a terepet a profiknak.

Hol találhatunk profi duguláselhárítót?

Ha nincs az ismerőseink között duguláselhárító szakember, akkor az internet segítségével találhatjuk meg a szakavatott segítséget. Nagy hasznunkra van ebben a Google kereső, ahol mindig ajánlott a településünk nevét is megadni, hogy helyi találatokat kapjunk.

Például, Budaörsön lakva a duguláselhárítás Budaörs kifejezéssel próbálkozhatunk, az ekkor felbukkanó profilokat már csak végig kell kattintgatnunk.

Ajánlott cikkek