Lendületben az álláspiacon

Egyre több a betöltetlen állás ma hazánkban, szinte minden szektort érinti a munkaerőhiány. Különösen igaz ez a vendéglátóiparra, ahonnan tízezrek távoztak a koronavírus járvány miatti bizonytalanság miatt. Sokan pedig a járvány után sem tértek vissza.

Az informatikai szektor évek óta munkaerőhiánnyal küzd, világszerte több millió a betöltetlen állás, de említhetnénk az építőipart és az egyre fokozódó pedagógushiányt is. A betöltetlen állások mellett ott vannak azok is, akik munkát keresnek. És bár a munkanélküliségi ráta folyamatosan csökken, nem csak azok keresnek munkát, akiknek épp nincs. Sokan munkaviszony mellett keresik, kutatják az újabb és újabb lehetőségeket.

Kereslet és kínálat

A Lépés Magazin az a weboldal, ahol a munkát keresők remek kínálattal találkozhatnak. Az ingyenes hirdetés feladása mindenképp vonzó szempont, ha álláshirdetést szeretnénk közzétenni, a Lépés Magazin pedig ezt kínálja. A Lépés Magazin nemcsak a tájékozódás és szórakozás terepe, hanem az álláshirdetéseké is. Itt megtaláljuk a legfrissebb, legérdekesebb híreket a nagyvilágból. Utazási tippekkel gazdagodhatunk, de ugyanígy megtudhatjuk azt is, hogy milyen programok várnak ránk. A technikai újdonságokról is olvashatunk és ha családunk van, remek tippeket, hasznos tanácsokat kaphatunk. Az álláskalauz pedig segítségünkre lehet abban, hogy képben legyünk az álláspiacon.

Ingyenes hirdetés

Ezen a pezsgő online felületen kínál a Lépés Magazin ingyenes álláshirdetési lehetőséget. Sokan sok  helyen kínálnak ma állást, ha beírjuk bármelyik keresőbe a megfelelő kulcsszavakat, mint az állás hirdetés, munka, job, ingyenes, akkor nagyon sok találattal találkozhatunk. Fontos azonban, hogy a megfelelő helyen hirdessünk, ha állást kínálunk. Ott, ahol az állást keresők is jelen vannak, a Lépés Magazin pedig egy ilyen hely.

Milyen a jó álláshirdetés?

A jó álláshirdetés az, aminek segítségével megtaláljuk a legjobb jelentkezőt az adott állásra. A végeredmény számít, lehet egy hirdetés különleges, rendhagyó, vagy akár hagyományos is, a hirdetés sosem lehet öncélú. Fontos, hogy egyértelműen fogalmazzunk egy hirdetésben, írjuk le az állás pontos megnevezését, így jobban megtalálják az érdeklődők. Érdemes az állás megnevezése után röviden összefoglalni a legfontosabb feladatokat. Ez azonban ne legyen hosszú és unalmas, mert elriaszthatja a jelentkezőt. Apró trükk, de ha előbb írjuk le, hogy mit kínálunk, és csak utána, hogy mik az elvárásaink, akkor máris jobb helyzetbe kerülünk. A figyelemfelkeltés fontos, mint ahogy az is, hogy pontosan és egyértelműen fogalmazzuk meg, hogy milyen módon és meddig kell jelentkezni, valamint hogy mi szükséges a jelentkezéshez.

Állás Kalauz

Ajánlott cikkek